Yazılım geliştirmenin en büyük zorluklarından biri web için yazdığınız uygulamanın mobilde çalışmaması ve her platform için ayrı ayrı efor harcayarak uygulama geliştirmek zorunda kalmamızdır. Cross platformlar üzerine geliştirilen uygulamalar ile bu sorun ortadan kalkmıştır. Cross platformlar için geliştirilen uygulamalara Hybrid uygulamalar denilmektedir. Hybrid Uygulama Geliştirme Eğitimleri ile web, windows, linux, mac, mobil ve tabletlerde çalışabilen uygulamalar geliştirebileceksiniz.
Bilgi ve tecrübenize göre eğitim serisinin içinde yer alan eğitimlerden 3 ve üzeri eğitimleri alarak kendi özel paketlerinizi oluşturabilir ve fiyat avantajlarından faydalanabilirsiniz.
Bu eğitim sonunda yapılan uygulamalar web, windows, linux, mac, mobil ve tabletlerde çalışabilir.
Aşağıda uygulamaların çalışabileceği ortamların listesi verilmiştir:
- Android
- IOS
- Windows
- Cordova
- Core (Desktop)
- iPad
- iPhone
- Mobile Device
- Mobile Web
- Phablet Device
- Table Device
Hybrid Uygulama İle Erişebileceğimiz Özellikler:
- Battery Status
- Camera
- Contacts
- Device
- Device Orientation
- Dialogs
- File Transfer
- Geolocation
- Globalization
- In-App Browser
- Media Capture
- Network Information
- Splashscreen
- Statusbar
- Vibration
Native ve Hybrid Uygulamaların Karşılaştırılması:
Native Apps
- Platforma özel geliştirme yapılıyor. (IOS, Android, Windows)
- Her platforma özgü geliştirme araçlarını öğrenmek zorunda kalıyoruz.
- Yüksek performans
- Çok zaman alıyor
- Geliştirme pahalıya mal oluyor
Hybrid Apps
- Platform bağımsız
- Html5, CSS3, JS ile geliştiriliyor
- Sınırlı performans
- Hızlı geliştirme
- Cordava API sayesinde cihaz özelliklerine erişme kullanma imkanı
Seride yer alan eğitimler
C# Programlama Dili
- Web ya da Windows ortamında çalışacak programlar yazabilmek için öncelikle nesne tabanlı bir programlama dilini iyi derecede kullanabilmek gerekmektedir. Bu eğitimin amacı da programlama mantığının kavratılması ve nesne tabanlı programlama dili olan C#’ı öğretmektir.C# Eğitim İçeriği
SQL Programlama Dili
- Sql, veritabanı işlemleri yapmamızı sağlayan bir dildir. Bu işlemler veri ortamının tanım işlemleri (DDL) olabildiği gibi, kayıt, silme, güncelleme, bilgi çekme (DML) ve güvenlik işlemleri (DGL) olabilir. Bu eğitimin amacı veri ortamı tanımlama ve sorgulama işlemlerini sql ile yapılmasını öğretmektir.
Ado .Net - Linq - Entity Framework
- C# ve Sql dillerini öğrendiniz. Ama C# kullanarak veritabanı, xml ve bellekte veri işlemlerini nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bu eğitimin amacı bu eksikliği .Net Framework kütüphanesinde yer alan ve veri erişiminde kullanılan 3 farklı kütüphaneyi öğreterek kapatmanızı sağlamaktır.
HTML5 ve CSS3
- HTML, web sayfalarının içeriğinin oluşturulmasında kullanılan bir web teknolojisidir. CSS ise hazırladığınız içeriğin web tarayıcılarında düzgün olarak görünmesini sağlayan tasarım amaçlı bir web teknolojisidir. Bu eğitimin amacı bu iki teknolojiyi kullanmanızı sağlamaktır.
Javascript ve HTML5 Yenilikleri
- Javascript, web sayfalarının kullanıcı ile etkileşimini ve sunucu haberleşmesini sağlayan betik(script) bir programlama dilidir. Bu eğitim katılımcılara hem js dilini öğretmeyi hem de html 5’in Javascript ile kullanılan yeniliklerini katılımcı ile tanıştırmayı hedeflemektedir.
Asp.Net Core
- Asp.Net Core farklı platformlarda (cross platform – Windows, Mac ve Linux) çalışabilen web uygulamaları geliştirme kütüphanesidir. Açık kaynaklıdır. Öncülü Asp.Net MVC’ye nazaran daha küçük ve hızlı bir kütüphanedir. Bu kütüphane içinde console, api, ve mvc kütüphanelerini barındırmakta ve sürekli olarak geliştirilmektedir. Bulut, IoT ve mobil backend kodlarını geliştirmek için kullanılabilir.
Typescript
- Web uygulamalarında Javascript dili, jQuery, Angular ve benzeri kütüphaneleri kullanmak kaçınılmazdır. Kullanılan bu araçların, Javascript dilinin dinamik olması, tür kontrolü yapmaması, hata aramanın istemci tarafında yapılabilmesi gibi kod geliştirme esnasında bizi zorlayan tarafları vardır. TypeScript, C# dilini de geliştiren bir Microsoft çalışanı olan Anders Heiselberg’in geliştirdiği açık kaynak kodlu bir Javascript süper setidir. TypeScript, Javascript’in yukarıda bahsedilen sorunlarını ve burada sözünü etmediğimiz başkalarını kapatmak amacıyla geliştirilmiştir. TypeScript ile yazılan kodlar çevirici program (transpiler) tarafından Javascript diline çevrilmekte ve istemci tarafında çevrilmiş(transpile) bu kod çalışmaktadır. Çeviri işlemi Javascript standardı olan EcmaScript’in herhangi bir versiyonuna yapılabilmektedir. TypeScript herhangi bir tarayıcı veya işletim sistemi ile kullanılabilir. Eğitimin amacı TypeScript teknolojinin kullanımı örneklerle öğretmektir.
Angular
- Kurumsal web uygulamalarında, istemci tarafındaki veriyi bellek ve ekran tarafında birbirine bağlamak ve veri aktarımını ajax teknolojisi üzerinden yürütmek için yazılan kodlar bir noktadan sonra oldukça karmaşık bir hal alabilir. Üstelik istemci tarafında yazılan bu kodları test etmek, mobile uyumlu hale getirmekte bir başka zorluk olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte tam da bu noktada Google’ın ürettiği Angular framework’ü çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Angular farklı platformlarda çalışmakta, hem masaüstü hem mobilde kullanılabilmektedir.
Ionic
- Ionic altyapısını kullanarak, mobil ortamda native uygulama işlevselliğinde çalışabilen uygulamalar geliştirmektir.
Ionic, HTML, CSS ve JavaScript kullanarak hibrit uygulamalar geliştirmemizi sağlayan bir altyapıdır. Açık kaynak olarak geliştirilen Ionic, güçlü bir dökümantasyona sahiptir. Öğrenmesi kolaydır. Ionic, mobil donanım ve sistem kaynaklarına, Cordova üzerindem erişim sağlamaktadır.
Bir web geliştirici Ionic kullanarak kısa bir sürede mobil için hibrit uygulama geliştirebilir. Üstelik, aynı uygulamayı web sitesi olarakta yayınlayabilir.
Örnek Proje
- Hybrid Uygulama Geliştiricisi Paket Eğitimine katılan kişilerin eğitim sonunda öğrendiklerini pekiştirmeleri amacıyla hazırlanmış olan bir projedir. Katılımcıların bu örnek ile hem bilgilerini pekiştirmeleri hem de bir yazılım projesi geliştirme tecrübesi edinmeleri hedeflenmektedir.